24 Şubat 2021 Çarşamba

ÖMÜRLÜK AYRILIKTAN BİR GÜN ÇALMAK-MASUMLAR APARTMANI 23.BÖLÜM

 Hayat nedir?Görünürde cevabı son derece kolay olan bu sorunun,derinlerine indikçe cevap kişiselleşiyor.Ve aynı zamanda karmaşıklaşıyor.Ancak bana sorarsanız geçirdiğiniz mutlu anların toplamıdır. Bir ömrünün geneline bakılıp,bu anların süresi düşünüldüğünde kıymeti daha da artıyor.Eğer sanşlı iseniz bu anlarda, yanınızda kalbinizi emanet ettiğiniz insanda olur. Safiye Derenoğlu bu şansı kıyısından da olsa tekrar yakalayanlardan.Aslına bakarsanız, bu karakter aşkı, ve aşkın insan üzerinde yarattığı değişimleri en net görebileceğimiz karakter.Zirâ onun hayatı, ''Naciden önce'' ve ''Naciden sonra'' ikiye ayrılıyor. Naci,Safiye'nin yanına geldiğinde Hasibe' nin gölgesi bir anda yok oluyor. Safiye'nin yüzünde güneş açıyor ve  o,liseli cıvıl cıvıl kız geri geliyor sanki.İşte bu gerçek mucize.Bu bölüm boyunca Safiye ve Naci gözlerimden kalpler çıkarak izledim.Hele o sinema sahnesi...Uzun zamandır bu kadar incelikle her detayı düşünülerek yazılmış bir sahne görmemiştim.Naci ve Safiye sahnelerini izlerken,''Aşkın yüzde doksanı fedakârlıktır.'' Cümlesi geçiyor zihnimden.Düşünsenize, bu dünyada geçirecek çok az zamanınız kaldığını biliyorsunuz.Ve kalan zamanınızı sevdiğiniz insanın sizden sonra daha kaliteli ve mutlu bir hayat yaşaması için çabalıyorsunuz.Tıpkı Naci gibi.Hoş,  şartlar değişmiş olsa Safiye de aynı şeyi yapardı.Hiç şüphem yok.İşte gerçek aşk.Hiç umudum yok ama umarım bu çiftin hikayesi mutlu sonla biter.

Gelelim Gülben ve çocuk kalbine.Onun Esat'a sevgisi bir çocuğun sevgisi gibi saf ve temiz.Uzun zamandır bu sevgi böyle devam ediyordu.Ancak bu bölüm, önden bir spoiler yedik sanki. Bu çiftin geleceğiyle ilgili.Yani en azından ben öyle düşünüyorum.Gülben'in babasının hastalığı sayesinde,Gülben ve Esat'ın  hikayesinin şimdiye kadar ki en mükemmel parçasını izledik bence. İsteme sahnesi muhteşrmdi.Kahkahalarla izledim.Gülben'in gizlemeye çalıştığı sevinci ve Esat'ın pank anları tekrar tekrar izlemelik.Dilerim bu sahnelerin devamı gelir.
Her aşkın kendine göre bir hikayesi vardır.Kimi aşklar insanı özgürleştirir.kimi aşklar ise ne yazık ki insanın gözünü kör eder.Elbette bu kör oluş çok sevgidendir.Ve her aşkta belirli ölçülerde mevcuttur.Ancak asıl tehlike, bu durumun şiddetinin artarak sizin gerçeklikle aranıza perde çekmenizdir.İncİ de ne yazık ki böyle bir durumdaydı.Taa ki bölüm sonuna kadar.Son sahne itibariyle en sert haliyle gerçekle yüzleşti.Bakalım bundan sonra neler olacak?Emeklere Sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder