9 Şubat 2021 Salı

SONLAR VE YENİ BAŞLANGIÇLAR-MARAŞLI 5.BÖLÜM YORUMUM

 İnsan hayat yolculuğunda yaşadığı zorlu durumlardan kolayca sıyrılabilmek için türlü türlü maskeler takar.Aynanın karşısına geçip kendimize sorarsak,alacağımız cevap nettir:''Hep en iyi biziz.'' Ancak iş gerçek yaşam pratiğine geldiğinde ne yazık ki, öyle değil. Her birimizin kendine bile itiraf edemediği defoları, bazen isteyerek bazen de istemeden taktığı maskeleri vardır. ''Türel'' ailesinin üyeleri arasında da dozu fazlasıyla arttırılmış olsa da buna benzer bir durum söz konusu. Her bölümde başka bir karakterin bilinmeyen, karanlık bir yönü çıkıyor ortaya. Mahur, Aziz'in  tavrıyla, hikayenin başından bu yana yaşadığı en net yüzleşmelerden biri ile sarsıldı.


Zirâ çocukluğundan beri kurmuş olduğu o masalsı dünyanın, adım adım yok olup gittiğini görmek bir insan için yeterince zor bir sınav. Bir de tüm bunların üstüne sorularına net cevaplar alabileceğin kimse yok.Yani en azından şimdilik. Şimdi diyorum çünkü ben, ''Ömer'' karakterinin yaşadığını ve belirli bir süre sonra hikayeye tam anlamıyla giriş yapacağını düşünüyorum.Bu girişin ya Maraşlı ya da Savaş üzerinden olacağı yönünde bir tahminim var. Yazımı okuyanlar arasından, ''Savaş ne alaka ,şimdi?'' diyenleriniz olacaktır. Hemen açıklayayım. Hikayenin gidişatına genel itibarıyla bakıldığında, Savaş'ın sıradan bir ''kötü karakter olmadığını gördük. Görüyoruz. Bence onun tek derdi, Mahur'un bir şey görmüş olması değil. Başka sebepleri de var. Mahur'un şahit oldukları ona bu yolu açan sebep sadece. ''Türel ailesinin bu derece karşısında olmak için daha sağlam bir sebebe ihtiyacı var. İşte o sebep,Ömer'in oğlu olması olması.Asıl amacı da Aziz'den intikam almak.Bu yüzden Mahur gerçeklerinin peşine düşsün, öğrensin istiyor. Tabii bunlar şu an sadece bir tahminden ibaret.Ne kadarı gerçeğe döner, onu hep birlikte izleyip göreceğiz.
İnsan, aynı dikenli yollardan geçmiş olanları daha derinlerden severmiş.Mahur ve Maraşlı'nın hayatları uzak bakıldığında siyah ve beyaz kadar farklı görünse de yakına geldikçe bunun net bir yanılgı olduğunu görüyoruz.Her şeyden önce her iki karakter de hayatlarında çok ciddi kayıplar yaşamış. Ve bu durumun insan yaşamı üzerinde yaratmış olduğu ağırlığını tecrübe etmek zorunda kalmış ya da zorunda bırakılmış iki karakter. Maraşlı'nın,  Mahur'dan ayrıca tecrübe etmek zorunda kaldığı bir diğer duygu durumu da belirsizliğin insan üzerindeki yıkıcı.Bu kadar çabalamasının altında yatan bir diğer etken de bu yıkıcı duyguyu Mahur'un tecrübe edip  daha fazla incinmesini istemeyişi. Aralarında yeni filizlenmeye başlayan bir duygu daha var. Ancak onu tam anlamıyla  izlemek için biraz daha zaman gerektiğini düşünüyorum.Aksiyon  filmi tadında bir bölümdü. EMEKLERE SAĞLIK.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder