2 Şubat 2021 Salı

Güven Uçurumundan Düşenler-Maraşlı 4.bölüm

 Her hikayenin bir kazananı bir de kaybedeni vardır.Ancak ''Türel ailesinin hikayesine baktığımızda kazanandan çok kaybeden olduğunu görüyoruz. Uzaktan tüm pürüzlere rağmen mutlu bir yuva gibi görünen o evin, yakınına doğru attığımızda her yeni adımda başka bir şok edici gerçekle karşılaşıyor, Mahur'un kalelerinin tek tek düşüşünü izliyoruz. Çocuklar için ''anne'' güneş ise, ''baba'' gölgesinde dinlenilip huzur bulunan çınar ağacıdır. Bu öğelerden birinin yokluğu, diğer öğenin etkinliğini artırır.Mahur tam da böyle olmuş,ta ki o malum gün yaşanıp Maraşlı, Mahur'un hayatına bir daha çıkmamak üzere girene kadar.Şimdi, izlemiş olduğumuz dört bölüme bakıyorum da ne kadar çok sır perdesi kalkmış bu kadar kısa zamanda.Bu bölüm pek çok yüzleşmeye şahit olduk. Ama bunlardan en etkileyici olanları kesinlikle Mahur ve Aziz arasındaki yüzleşme ile Necati ve Aziz arasında yaşanan yüzleşmeydi.

Gerçekler en acı yol göstericilerdir.Bundan sonraki süreç Mahur,Maraşlı ve Necati için daha keskin yol ayrımlarına gebe.Mahur, 4.bölüm itibariyle ilk kez babasının ya da ''sözde babasının'' mı demeliyim bilemiyorum maskesinin düştüğünü gördü.'' Sözde'' diyorum, çünkü 4.bölüm ile birlikte Mahur ve Necati'nin babalarının, Aziz olmadığını düşünmeye başladım.Bence her ikisinin de babası Ömer.Ve Aziz de bunu bunu biliyor.Ve bir şekilde ikisinden de intikam almak istiyor. Aziz'in Necati'ye sevgisizliği zaten ortada ve görünen bir gerçek. Ancak konu Mahur olduğunda Aziz'in daha farklı bir strateji izlediğini düşünüyorum.Zirâ Mahur bir kadın.Sedef'i hatırlatan bir kadın...

Aziz, Mahur'dan ve dolayısıyla da Sedef'ten intikam almak istiyor olabilir.Netice bu tarz adamlar için Sedef'in dünyada olmayışı ufak bir ayrıntı olur.Onlar önemli olan tek şey alınması gereken intikam ve sonucunda ödenen bedellerdir. Bence bunların hepsi Maraşlı'nın işe alınması da dahil planlı hamlelerdi.Ancak hiç hesaba katmadığı bir şey vardı o da Maraşlı'nın üstün öngörü ve kimseye göstermediği empati yeteneği. Belki de Aziz sayesinde Mahur ve Maraşlı'nın aralarındaki bağ daha da kuvvetleniyor.İnsan,kendisiyle aynı dikenli yollardan geçmiş insanları daha derinden severmiş.Onların durumu da tam olarak böyle.Duyguların ortaya çıkması için elbette daha  zaman var ancak,esintilerini kıskançlık olarak bu hafta görmeye başladık.Bakalım haftaya neler olacak?Şahane bir bölümdü.EMEKLERE SAĞLIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder