28 Ocak 2021 Perşembe

KADERİNİ YENİDEN YAZMA ZAMANI-DOĞDUĞUN EV KADERİNDİR 29.BÖlÜM YORUMUM

 Doğduğun Ev Kaderindir'in 29.haftadır süren ekran yolculuğunu her haftasına şahitlik etmiş biri olarak ilk kez bu kadar şaşırdım.Tamam kabul, Doğduğun Ev Kaderindir seyircileri olarak; Zeynep'in içine doğduğu hayat ile yaşamak istediği hayat arasında savruluşunu daha önce de pek çok defa izledik. Ve  savruluşlarına kimi zaman hak da verdik. Ama bu sefer ne yazık ki aynı fikirde değilim. Evet, hepimiz biliyoruz, Zeynep çok iyi ve merhametli bir karakter. Fakat bu son davranışına gerçekten anlam veremedim. Ne yalan söyleyeyim. Tamam, her suçlunun savunulma hakkı vardır. Ancak Zeynep Mehdi ile arasında bunca olay yaşanmış, yetmemiş konu şiddet göstermeye kadar gitmişken, Zeynep'in Mehdi'nin avukatlığını yapmasını ne kafamda ne de kalbimde hiçbir yere oturtamadım. Üstelik Mehdi'nin, Zeynep'in bu durumdan başka anlamlar çıkarıp, ilerleyen zamanlarda aynı türden davranışlara başvurmayacağının ne yazık ki hiçbir garantisi yok.


Emine bölüm boyu söylediklerinde o kadar haklıydı ki. Zeynep'in gerçek anlamda kendini bulup, kendi gücünün farkına varabilmesi için önce suçluluk duygusu bataklığından çıkarak kendine dışarıdan bakabilmeyi öğrenmesi gerek. Ancak o zaman gerçekten mutlu olabilir. Zirâ bu duygu durumu içerisindeyken yaşaması muhtemel mutlulukları da ya erteliyor ya da onlardan kaçıyor. Bana kalırsa, Zeynep de bu durumun farkında ama bunu kendine itiraf edebilmesi için biraz daha zaman gerekecek. Umarım, yaşadığı halihazırdaki süreç, Barış ile sert bir şekilde kopmalarına neden olmaz. Çünkü uzun zaman sonra Zeynep, gerçekten mutlu.Dilerim,bunu kaybetmez.
29.bölümle birlikte hikayemize yeni bir karakter dahil oldu. Özlem...Hikayeye dahil olduğu ilk dakikadan kişiliğine dair birçok ipucu verdi Özlem, bize ama doğrusunu söylemem gerekirse bu derece soğuk ve mesafeli bir karakter beklemiyorum. Kişiliğinin bu özelliği öyle ustaca yansıtılmış ki seyirciye, karakterin ağzından çıkan her kelimede bunu tekrar tekrar hissediyorsun.Elbette bunda Ebru Cündübeyoğlu'nun şahane oyunculuğunun etkisi var.Benim anladığım Zeynep'i oldukça zorlayacak bir karakter Özlem.Bundan sonrasını izleyip hep birlikte göreceğiz. Her şeye rağmen seyir zevki yüksek bir bölümdü.Emeklere Sağlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder