27 Ocak 2021 Çarşamba

İlk Aşk, Son Söz-Masumlar Apartmanı 19.bölüm yorumum

 İnsan bir ömre kaç hayâl kırıklığı sığdırır? Kaç umudunu gömer toprağın altına? Bu sorunun cevabının, Derenoğlu ailesi açısından ''sayısız'' olduğunu görüyoruz ne yazık ki. Seyirci olarak hangi karaktere yönelirsen yönel, bu hiç değişmiyor. Bu mutsuzluk Derenoğlu ailesine anne mirası. Hiç sevilmemiş biri çocuklarına sevmeyi nasıl öğretsin. Bu sevgisiz kara bulutundan en fazla etkilenen kişi hiç kuşkusuz Safiye olmuş.


Kardeşlerini, annesi Hasibe'nin sevgisizlik çukuruna düşmekten korumak için çabalarken, hayat yolunda kendine yabancılaşmış kalbinin çevresine kalın duvarlar örmüş. Tüm bu yaşadığı kötü anların yanında Naci'yi kaybetmek son kalp çırpınışlarını da durdurmuş, onu karanlıklara hapsetmiş maalesef.Çünkü Safiye için iyliğe dair tüm umutlar,onun tek ihtimali Naci olmuş. Hikaye ilerledikçe Naci'nin yokluğunun onu nasıl derinden etkilediğini ve bu durumu evdekilerden saklamak için çırpındığını gördük. Belki bu yüzden Naci'yi bu kadar sevdik, benimsedik.19.bölümü izlerken çok etkilenmiş biri olarak söylüyorum, sanırım yavaş yavaş Naci'nin vedasına hazırlanıyoruz. Safiye bunca kalp kırıklığının üzerine bir de sevdasına hasretle devam edecek hayatına.
Masumlar apartmanını gülen yüzü: Gülben. Seni, hayata bakışını, içine düştüğün o yalnızlıkta masallara sığınmanı o kadar seviyorum ki. Sırf Han mutlu olsun kendi gururundan ödün veren bir kardeş o.Yeri geldiğinden hayalperest,yeri geldiğinde saf realist olan gökkuşağı Gülben,Seninle kahkaha atmak mükemmel.İyi ki Merve Dizdar, ''Gülben'' olmuş. Sayesinde İnci ve Han yeniden beraber.Bundan sonra İnci, Derenoğluların evinde.Son sahneyle birlikte 20.bölümü daha bir merak ediyorum.Emeklere Sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder