3 Mart 2021 Çarşamba

KENDİ MASALININ KAHRAMANI OLMAK-MASUMLAR APARTMANI 24. BÖLÜM YORUMUM

Gerçek sevgi nedir? Dünyanın en basit sorusu gibi görünen bu soruyu yanıtlayabilmek için insanoğlu yüzyıllardır aklı ile kalbi arasında bir denge tutturmaya çalışıyor.Oysa tüm bunlar bir tarafa gerçek sevgide en önemli öğe, fedakarlıktır.Elbette her aşkın ve sevginin kendine has bir dinamiği vardır.Ancak hepsi için ortak bir öğe varsa o da fedakarlık olmalıdır.Sevmek üzerine  bugüne kadar binlerce film yapıldı.Sayısız şiirler, şarkılar yazıldı. Sevdiğiniz insan için en fazla ne yapabilirsiniz? Onun karanlığına aydınlık olabilir misiniz mesela? Rutin hayat içinde yaşarken, insanların kendilerinumlar Apartmanı'nın hikayesi bizi bu kadar etkiledi.Annelerinden onlara geçen tüm o sevgisizliğe rağmee bu soruyu sormaktan uzaklaştığını ya da daha doğru bir ifadeyle kaçtığını düşünüyorum.Bu durum kimi zaman bilinçli olarak kimi zaman da istemsizce yaşabiliyor.Ancak her iki durumda sonunda bizim işimize geliyor bence. Çünkü her ne kadar aksini söylersekte insanoğlu bu dünya üzerinde varlığını sürdüren en bencil varlık.Aşk ve sevgi gibi bir insanın başına gelebilecek en mucizevi duyguda dâhi fedakarlığı hep karşısındaki kişiden bekler.Son dönemlerde bu durum o kadar normalleşti ki bırakın gerçek hayatı kurgu dünyasında yani izlemiş olduğumuz dizi ve filmlerde bile bu şekilde işleniyor.Belki de bu yüzden Masumlar apartman bizi bu kadar derinden etkiledi.Tüm zorluklara rağmen gerçekten seven insanların diyarı Masumlar Apartmanı. Düşünsenize annesinin sevgisizliğinden en ağır şekilde etkilenen Safiye olmasına rağmen, Naci'nin yanında, onun o koşulsuz sevgisi ile bambaşka birine dönüşüyor.''Sanırım gerçek aşk tam en iyi ilaçtır.'' cümlesi tam bu durum için söylenmiş.Naci'nin, Safiye'nin gizli dünyasına onu incitmeden,kalbini kırmadan girmesi ve ona omuz olması o kadar güzel ki.Masal gibiler gerçekten.İlk aşkı, son aşkı olanlar çok şanslı.Bakalım bu çift için haftaya nasıl yol var.Şimdiden çok merak ediyorum.

Hani bazı insanlar vardır.Kaç yaşına gelirse gelsin bir tarafa hep çocuk kalır.Gülben de böyle  insanlardan.Hüznü de sevincini de çok büyük,büyük yaşıyor.Hâl böyle olunca Esat ile Gülben bir gün gerçek anlamda bir yola girdiğinde Esat'ın bu sevginin altında ezileceğini ve Gülben'in kalbini kıracağını düşünüyorum.Zirâ hepimizin bildiği gibi Gülben'in kalbi camdan.Ve bir kez kırıldığında çok zor toparlanıyor.Bunları yazmamın sebebi,izlemiş olduğumuz bölümle birlikte,bu çiftin muhtemel geleceğiyle ilgili daha önce hiç hissetmediğim bir elektrik hissetmemdi Bu bölüm, bu çift için gerçek anlamda bir milat bence.Bakalım, o buluşmada neler yaşanacak?Çok merak ediyorum,gerçekten.
İnsan sevdiğine mi güvenir,Güvendiğini mi sever?Sanırım önce güvenir sonra sever.İşte tam da bu yüzden güven bir kez zedelendiğinde güvenin yerine gelmesi uzun bir zaman alır.Han ile İnci'nin ilişkisi de bu yüzden en başından yanlış başladı.Bölüm tam da olması gereken yerde bitti.İnci Han'ın gerçeğini gördü.Bundan sonrası maskesiz bir hayat...Bakalım neler olacak?EMEKLERE SAĞLIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder